Ontdek 800 jaar vestingstad Geertruidenberg

Programma
– Koffie met gebak
– Korte wandeling naar de markt van Geertruidenberg
– Stadswandeling
– Torenbeklimming
– Rondleiding Stadhuis
– 3-gangen Diner

13.00 uur
Ontvangst bij Timmy’s Eethuys te Raamsdonksveer met koffie of thee en gebak.

13.30 uur
Vertrekt u vanuit Raamsdonksveer met een korte wandeling naar de historische markt van Geertruidenberg.

14.00 uur
Stadswandeling
Over het verleden van Hollands oudste stad Geertruidenberg valt veel te vertellen. De monumenten en de verdedigingswerken, waarlangs de gids u rondleidt, geven daar alle aanleiding toe. Het grote, eeuwenoude marktplein, omzoomd door een dubbele rij leilinden en vele historische panden laat u de sfeer proeven van het handelscentrum dat Geertruidenberg in de late middeleeuwen was. Bolwerken, ravelijnen en grachten verhalen over de latere rol als grensvesting tussen Holland . Met goed weer kunt u natuurlijk even genieten op een leuk terras op de markt.

Torenbeklimming
Een hele klim, maar eenmaal boven op de torenvan de Geertruidskerk hebt u een prachtig zichtop de stad en krijgt u een goed beeld van de vestingwerken. Bij helder weer zijn er bovendien herkenningspunten tot in de verre omgeving.Tijdens uw klim maakt u kennis met de geschiedenis van deze toren en de klokken uit 1447 en1647. Als u het treft hoort u van nabij hoe het carillon haar tonen over de stad laat klinken.

Rondleiding Stadhuis
Het zal u niet verbazen, het voormalige Stadhuis van Geertruidenberg is prominent gelegen aan de Markt. Eeuwenlang was dit de plaats van waaruit de stad werd bestuurd. De 18e eeuwse gevel met trappenbordes heeft een bekroning met het beeld van Vrouwe Justitia. Dat herinnert aan de tijd dat er in dit pand, in de vierschaar, recht werd gesproken. Een korte rondleiding door het Stadhuis kan naar wens in de stadswandeling worden opgenomen.

16.00 uur
Vertrek naar Timmy’s Eethuys te Raamsdonksveer waar u warm ontvangen wordt, u kan na het borrelen gaan genieten van een heerlijk 3 gangen diner in een pitoreske hotel-restaurant te beginnen met stokbrood met roomboter, tapenade en kruidenboter.

Dit voordelige “Ontdek 800 jaar vestingstad Geertruidenberg”-arrangement boekt U voor:
€ 37,50 PP (incl. diner)

(Dit arrangement is excl. Dranken en de gerechten
van het 3 gangen diner zijn nader te bepalen)

Het hele jaar mogelijk en is te boeken voor
minimaal 10 pers. tot maximaal 40 pers.

Het is tevens mogelijk om hier een overnachting bij te boeken:
Hotel Heere ***